Pluszpénz

2023.12.26. 08:45

25 millióval több jut az egri várra

Összesen majdnem 250 millió forintot kapott a vár felújítása és a tömbbelső- és épületrehabilitáció.

Tóth Balázs

Az egri önkormányzat két, az elmúlt európai uniós költségvetési ciklusban sikeres pályázatának is többlettámogatást adtak a legfrissebb Magyar Közlöny számok szerint. A nemrégiben megjelent kormányhatározatok szerint az 1,7 milliárd forintos egri várfelújítás költségvetését 25 millió forinttal növelték meg, míg a belvárosi terek komplex megújítása című pályázat számára az eddigi szerződéses összeget, amely 1,959 milliárd forintot tett ki, további legfeljebb 218,65 millió forinttal toldották meg.

 A pályázat befejezésére szánt összeg így 2,178 milliárd forintra emelkedett. Utóbbi projektben a város több pontján épületek rekonstrukciója, útburkolatok javítása, terek, tömbbelsők és az ezekhez kapcsolódó zöldfelületek és parkolók kialakítása, megújítása valósul meg. Megújult a Kossuth Lajos utca északi része, a Fellner Jakab utcánál található csomópontja, továbbá a Bajcsy-Zsilinszky út parkolói. Elkészült a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, a Volt Helyőrségi Klub (HEMO), az „Erzsébet” udvar, valamint a „Bajcsy” tömbbelső és a Hatvani kapu tér rekonstrukciója.

 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Bern Dániel/Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!