Számlák

2023.12.01. 09:56

Közel másfél milliárdot kaptak adósságrendezésre a kórházak Hevesben

A lejárt adósságuk kétharmadát kifizethetik a Heves vármegyei kórházak.

Tóth Balázs

A hatvani Albert Schweitzer Kórház

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Közzétette a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő közzétette, melyik kórház mennyi pénzt kap adósságkonszolidációra. A Heves vérmegyei fekvőbeteg ellátó intézmények közül a hatvani Albert Schweitzer Kórház 858 millió, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház 204 millió, a Mátrai Gyógyintézet 167 millió, a Markhot Ferenc Kórház 194 millió forintot, a Parádfürdői Állami Kórház 21,6 millió forintot kap.

A megyei kórházak idén október végéig 2,213 milliárd forint lejárt tartozást görgettek maguk előtt, a hatvani Albert Schweitzer Kórház már 1,169 milliárd forinttal tartozott beszállítóinak, a Markhot Ferenc Kórház 407 millió, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház 387 millió, a Mátrai Gyógyintézet 206 millió, a Parádfürdői Állami Kórház 44 millió forinttal volt elmaradva a fizetésekben. A most megítélt 1444,6 millió forint a lejárt tartozások megközelítőleg kétharmadára elegendő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!