Kopóréteg

2023.12.12. 10:10

Utakat újítanak föl Bélapátfalva térségében

Utakra, terekre, új utca építésére nyertek az önkormányzatok közel 380 millió forintot.

Tóth Balázs

1945288765

Forrás: Shutterstock

Fotó: Studio Peace

A napokban több útfelújítási pályázat sorsáról is döntést hozott a Heves vármegyei önkormányzat és az illetékes irányító hatóság. Ennek nyomán Bélapátfalván és vonzáskörzetében hat település nyert el európai uniós támogatást belterületi utak rendbe tételére. Ezek a hibák, az alap kijavítását, aszfaltozást, padkarendezést jelentenek, de néhány helyen a vízelvezető árkokat és átereszeket is rendbe teszik, illetve fásításra is jut majd az összegből.

Balatonban a Széchenyi utcán 380 méter hosszon, a Völgy utcában 250 méteren számíthatnak felújításra az ott lakók, minderre majdnem 70 millió forintot kapott az önkormányzat. Bekölcén a nekik megítélt 71,1 millió forintot a II. Rákóczi Ferenc utca rendbe tételére fordítják, itt 700 méteres szakaszt tesznek rendbe. Bélapátfalván egy új, 117 méteres aszfaltozott út épül a Felszabadulás és a Bajcsy-Zsiliszky utcák között 85,4 millió forint támogatással, Mónosbélben pedig a Petőfi utca lakói örülhetnek majd, mert az önkormányzat 53,6 millió forintot költhet az út rendbe tételére. Egercsehiben a leromlott burkolatú Bányász teret újítják meg, valamint az Ady Endre utcát aszfaltozzák újra 56,4 millió forintból, míg Szúcson a Petőfi utcán és a Május 1. utcán összesen hatszáz méteren építenek új burkolatot közel 43 millió forintból.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!