Bor

2024.01.14. 14:00

A robotok dolgoznak majd a szőlőben? Az egri bikavérről is szó lesz a rangos borkonferencián

A szőlőben önállóan dolgozó robotokról és a jövőben rejlő lehetőségekről is beszélnek majd a 12. Borkonferencián március 1-jén a Budapest Music Centerben. A szakmai nemzetközi nagyágyúi vesznek részt az eseményen, s emellett a St. Andrea Szőlőbirtok sikerének titkát is megosztják.

Heol.hu

Dr. Lőrincz György egy korábbi egri eseményen - Budapesten is megosztja majd tapasztalatait

Forrás: Huszár Márk /Heves Megyei Hírlap

A Borkonferencia fő alapelveinek számít, hogy naprakészen követi és vizsgálja a trendeket, teret ad az ezeket kísérő interaktív vitáknak, és vezetett kóstolóin keresztül ötvözi az elméletet a gyakorlattal. Jelenleg az alkoholmentesített és csökkentett alkoholtartalmú borok témakörét érthető okokból kiemelt érdeklődés övezi, ezért feltétlenül érdemes megvizsgálni a szakmai hátteret, kóstolni és vitázni a lehetőségekről. A téma körüljárásában segítségükre lesz a Geisenheimi Egyetem professzora és kutatója, Szolnoki Gergely és Matthias Schmitt személyében - írja a Magyar Nemzet.

Az eseményen részt vehetnek hazai kóstolóval egybekötött Masterclasson is.  Ezúttal az elmúlt időszakban komoly nemzetközi elismeréseket besöprő St. Andrea szőlőbirtokról érkezik Lőrincz György és Ifj. Lőrincz György bikavér-Masterclass előadásukkal. Számos mérés igazolta, hogy a tokaji bor mellett a bikavér a legismertebb magyar márka a borvilágban, érdemes mélyebben foglalkozni ezzel a méltán híres házasítással.

Arról, hogy nemzeti szinten hogyan áll a bormarketing, a felelős kormánybiztos, Rókusfalvy Pál tájékoztatja a hallgatóságot, beszámol majd a már megvalósított és a 2024-re tervezett bel- és külföldi kampányokról az európai és távol-keleti expókon tapasztaltakról, lehetőségekről, tájékoztat az országos napilap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!