Indul az aszfaltozás

2024.03.12. 08:20

Megerősítették, 2031-ben indulhat az M3 szélesítése

Idén is lesznek felújítások a hazai gyorsforgalmi utakon, legalább akkora hosszon, mint az előző évben. Március 18. után indulhatnak az aszfaltozások az M3-as autópályán is, míg az M3 szélesítés 2031-ben kezdődhet.

Tóth Balázs

A gyorsforgalmi út beruházásokkal kapcsolatban adott interjút a Világgazdaságnak Németh Tamás, a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója. A társaság 35 évig koncesszióban üzemelteti a magyar autósztrádákat (kivéve a koncesszióban épült M5-öst és M6-ost), ezért idén például bruttó 200 milliárd forintot kapnak az államtól. A vezérigazgató az interjúban elmondta, folytatják a burkolati felújításokat, ebben az évben kevéssel többet terveznek, mint amennyit tavaly elvégeztek.

Bejelentések sora Németh Tamástól: megvan, mikor indul az M1-es, az M7-es és az M3-as autópálya bővítése – ezermilliárdokból rakják rendbe a magyar utakat.
Bejelentések sora Németh Tamástól: megvan, mikor indul az M1-es, az M7-es és az M3-as autópálya bővítése – ezermilliárdokból rakják rendbe a magyar utakat. 
Forrás: Kallus György / Világgazdaság

Ezek a munkák március 15-i hosszú hétvége után indulnak, a legnagyobb felújítások az M3-at és az M7-et érintik majd. Az útépítésekről elmondta, az M1-es bővítését 2025 májusában megkezdhetik, első ütemben az M0-tól majdnem Győrig. Az M7-es szélesítése 2027-ben kezdődhet meg, az M3-as háromsávúsítása Gyöngyösig pedig ahogyan korábban írtuk, 2031-ben veszi kezdetét és 2034-ben adják át. Németh Tamás szerint a bővítések idején is biztosítják majd a forgalom haladását kétszer két sávon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!