kompolt

2017.09.14. 11:29

Százmilliók iskolafejlesztésre

A tornaterem, az udvar és az iskola is megújul Kompolton.

J. H.

– Azon túl, hogy a települést sokféleképpen fejlesztjük, kiemelt figyelmet szentelünk a település lelkének, vagyis az iskolának, az óvodának, a gyermekeknek. Ők képviselik a jövőt, s az, hogy milyen minőségű életet élnek, mindannyiunknak fontos – hangsúlyozta Balázs Zoltán, Kompolt polgármestere.

A Kompolt-Nagyúti Általános Iskola nyerte el megyénkben a Széchenyi 2020 program keretében meghirdetett infrastrukturális fejlesztés tárgyú pályázatok közül a legnagyobb támogatást: több mint 862 ­millió forintot. Ennek apropóján beszélgettünk a település polgármesterével arról, milyen fejlesztéseket terveznek a jelentős összegből.

– Iskolánknak stabil alapjai vannak, több mint száz bejárós gyermekünk a környező településekről érkezik az iskolába, ahol minőségi oktatást kapnak jó feltételek mellett. Ám láttuk, hogy eljött az az idő, amikor még tovább kell lépnünk ahhoz, hogy az intézmény versenyképes maradjon – tudtuk meg Balázs Zoltántól.

– Az oktatás egyik fontos fela­data – egy kedves barátom szavai szerint – hogy élmény- és játékközpontú legyen, s én ezzel egyetértek – osztotta meg velünk véleményét.

A több mint nyolcszázmillió forint nagy részét a tornacsarnok teljes felújítására szánják: új tetőt, nyílászárókat és hőszigetelést kap az épület, korszerűsítik a fűtését és egy modern kézilabdapályát alakítanak ki benne. Az iskolában új tantermek nyílhatnak, modern eszközökkel. Az intézmény további százhúsz férőhellyel bővül, változik az iskola udvara is: fejlesztőeszközökkel, játékokkal, futópályával bővül.

– Azt szeretnénk elérni, hogy a vidéken felnövekvő gyermekek ne induljanak hátránnyal a városi gyermekekkel szemben. A mi felelősségünk, hogy ezekhez a feltételeket megteremtsük – jegyezte meg a polgármester.

Juhász Henrietta

Címkék#Kompolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!