Időjárás

2021.01.06. 11:04

Szakad a hó a Kékesen és a Bükkben (videó)

Megyénk magasabban fekvő részeire szerda reggelre megékezett az igazi, téli időjárás.

Heol

Mint arról már korábban beszámoltunk, a hét közepétől jelentős lehűlésre, akár havazás is számíthatunk. Megyénk magasabban fekvő részeire szerda reggelre meg is érkeztek az első hópelyhek. A Bükkben és a Mátrában is szépen kifehéredett a táj.

Az Időkép előrejelzése szerint, csütörtökön északnyugat felől többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet, már csak egy-egy gyenge zápor, hózápor fordulhat elő. A nyugati-északnyugati szél nyugat, délnyugat kivételével több helyen feltámad. Hajnalban -4, +2, délután 2-7 fok várható.

Péntekre a déli-délnyugati és kezdetben a nyugati tájakra egy mediterrán ciklon hozhat havat, havas eső, esőt. Napközben ugyanakkor északnyugat felől egyre nagyobb területen kisüt a nap. Helyenként élénk lehet az északias szél. Napközben 0-5 fokra van kilátás.

Szombaton sok napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk. A fagyos hajnalt követően napközben 0-5 fokot mérhetünk. Vasárnap jelentős havazás várható, az északkeleti tájak kivételével sokfelé kifehéredhet a táj. Napközben -1, +2 fok között alakul a hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!