Időjárás

2022.10.26. 18:49

Befűtöttek Heves megyében: 6 fokkal van melegebb, mint általában

Lassan itt a november, de úgy érezzük, mintha csak tavasz lenne.

HEOL

Átlagos eltérés a megszokottól október 25-én

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat/Facebook

A vén asszonyok nyara nem tágít, és kellemes 20 fok körüli meleggel örvendezteti meg az ország lakóit. Azonban ezek a hőmérsékleti maximumok jócskán eltérnek az ilyenkor megszokottól. 

– A napfogyatkozáson kívül nem sok izgalmat tartogatott a keddi nap... Ugyanakkor a délutáni maxikra pillantva talán mégis – írta Facebook-posztjában az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

A térképekből jól látszik, hogy térségünkben 5-6 fokkal melegebb a levegő hőmérséklete az ilyenkor mért átlaghoz képest. 

A koponyeg.hu előrejelzése szerint, ez nem is változik a közeljövőben, akár még a november is 20 fokkal köszönhet ránk.

Csütörtökön reggel szinte országszerte várható pára, köd, illetve rétegfelhőzet. Napközben a köd megszűnik, és inkább csak a középső tájakon lehet tartósabb a rétegfelhőzet, máshol kisüt a nap. A napos tájakon 19-22, a felhősebb vidékeken 14-18 fok várható.

Pénteken erősen rétegfelhős, nyugodt őszi időre számíthatunk. Eső nem lesz. A délkeleti szél gyenge marad. 17-20 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétvégén napos, és tartósan ködfelhős, borongós területek váltakoznak. Eső továbbra sem lesz, de a ködös, ködfelhős tájakon szitálás előfordul. Marad a 17-21 fokos maximum.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!