Viharok

2023.06.21. 22:09

Riasztást adtak ki szűkebb hazánk egész területére

Eseménydús éjszaka elé nézünk.

HEOL

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán este fél tíz után adott ki egyes fokozatú, citromsárga színű riasztást Heves vármegye minden járására zivatarok kialakulása miatt.

Mint írják, éjszaka egyrészt a főváros és az Északi-középhegység tágabb térségéből az Alföld irányába haladnak, másrészt a délnyugati megyékben és kisebb számban az északnyugati tájakon lehetnek zivatarok, amelyeket átmenetileg viharos széllökések (általában megközelítőleg 60-80 kilométer per órás), jégeső (jellemzően 1-3 centiméteres jégméret), illetve intenzív csapadékhullás (kisebb eséllyel felhőszakadás) kísérhet. A zivatarok környezetében kisebb eséllyel erősen viharos széllökések (90 kilométer per órát meghaladó) és nagyobb méretű jég is előfordulhat.

Heves vármegye minden járására riasztás van érvényben
Heves vármegye minden járására riasztás van érvényben
Forrás: met.hu

Felhívják továbbá a figyelmet, hogy csütörtökön továbbra is labilis marad a légkör felettünk, zivatarokra elsősorban az északkeleti megyékben számíthatunk, amelyeket felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetnek. Másodsorban az Alpokaljára sodródhatnak be zivatarok, arrafelé a viharos erejű széllökés lehet a fő kísérőjelenség.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!