Újabb csapás

2023.06.24. 09:45

Újabb csapás érte Recsket + videó

Recsken péntek délután és este tíz után újabb hatalmas eső zúdult a településre. A Hunyadi utcában hajnalig takarítottak.

B. K.

Újabb esőzés adott munkát Recsken

Forrás: Országos Roma Kulturális és Média Centrum/Facebook

Szombat hajnalban több videót is közzétettek a recski Hunyadi utcában élők arról, hogy a tegnapi felhőszakadások nyomán hajnalig próbálták a vizet elvezetni és takarítani az utcákat.

Reggel Nagy Sándor polgármester arról tájékoztatta portálunkat, hogy péntek délután öt óra felé, majd este tíz után újabb zivatarzóna érkezett a település felé. A község legkritikusabb részén, az Andezit bánya alatt húzódó Hunyadi utcában az iszappal kevert hordalékot újra el kellett takarítani, a lezúduló víz biztonságos elvezetését megoldani. 

Nagy Sándor elmondta, hajnalig dolgoztak a területen, ő maga is részt vett a kármentésben. Korábban megírtuk, hogy hét család a saját felelősségére visszaköltözött itt épült házaiba. Ők újra átélték a június 8-i riadalmat, amikor a sárlavina elől ideiglenesen ki kellett költözniük otthonaikból, azonban a péntek történtek ellenére most viszonylagos biztonságban vannak. 

Szombaton folytatódik az utca takarítása, hétfőn reggel pedig Nagy Sándor a bánya vezetőivel próbál egyeztetni a hogyan továbbról. A község első számú vezetője hangsúlyozta, most nem a lezúduló sár, hanem a hatalmas mennyiségű eső okozta a nagyobb kárt. 

A recskiek abban bíznak, hogy legalább a hétvégét megússzák újabb vihar nélkül. 

Június 8-án a hatalmas esőzés következtében sárlavina zúdult a településre.

Akkor 19 család kényszerült elhagyni az otthonát. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!