Tragédia

2023.06.11. 14:20

A villámárvíz miatt 19 recski családnak kell elhagynia az otthonát + videó

A HírTV stábja is kint járt Recsken, többek között Horváth László országgyűlési képviselő is megszólalt a műsorban.

HEOL

Családok vesztették el otthonukat a sárlavina miatt Recsken

Forrás: Agria TV

Mint ahogy azt már portálunkon is olvashatták a napokban egy villámárvíz okozott óriási tragédiát Recsken. Több családnak is iszap lepte el a házát, ennek következtében pedig ki is kellett költözniük otthonaikból.

Glonczi Anna, recski lakos mesélte a HírTv műsorában, hogy az összes Hunyadi utcában élő lakosnak haladéktalanul el kellett hagyni a házukat mert életveszélyben voltak. Neki a családjával együtt kellett azonnal kiköltözni, a villámárvíz miatt. 

A műsorban többek között megszólalt még a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, Sztojka Attila is, aki elmondta, hogy 21 lakás volt érintve, ebből 19 kifejezetten sérült. Ez 50-60 főnek a kilakoltatását eredményezte a hatóságoknak, annak érdekében, hogy a személyi védelmet biztosítani tudják. Azt is elárulta, hogy a kormányzattal, a civilekkel és az önkormányzat bevonásával megoldásokon dolgoznak, hogy a lakhatási kérdéskörök minél hamarabb rendeződjenek. 

Külön kormánydöntésre van ebben az esetben szükség. Itt az elsődleges kérdés az, hogy a bajbajutottakon segítsünk és biztonságos, megnyugtató lakhatást kialakítsunk a számukra – nyilatkozta a HírTv-nek Horváth László, országgyűlési képviselő. Valamint azt is hozzátette, hogy Heves vármegye több településén is nagy rombolásokat okoztak az esőzések. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában