Kánikula

2023.08.25. 14:20

Harmadfokú hőségriasztás: újra rendkívüli intézkedések Gyöngyösön

Működik a Fő téri párakapu, a strand is hosszabb nyitva tartással üzemel.

Szabó István

A kánikulában kiemelten fontos a vízfogyasztás

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi városháza pénteki közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy hétfő éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos, vagyis a legmagasabb riasztási fokozat lépett életbe. A közlemény tájékoztat arról, hogy Heves vármegyében az ország nyugati felében várhatónál alacsonyabban alakul majd a napi középhőmérséklet, ennek ellenére a térségünkben is rendkívül meleg várható, ami elsősorban a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők szervezetét viseli meg.

A városháza kiemeli, hogy a hőségben elengedhetetlen a fokozott vízfogyasztás. Gyöngyösön öt helyen találhatók friss ivóvizet szolgáltató, tűzcsapokra szerelhető ivócsapok: a Hanisz Imre téren, a Kossuth Lajos utcában, a Szövetkezet úton, a Kócsag utcában, illetve Mátrafüreden, az Akadémia utcában. Emellett a város számos pontján olthatják a szomjukat a helyiek és a Gyöngyösön járók díszkutak és ivókutak segítségével.

A Fő téren üzemel a párakapu, a berendezést a tér déli bejáratánál állították fel, hogy az arra járóknak enyhülést nyújtson az extrém hőség idején. A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand hosszabb nyitvatartással, 20 óráig várja a hűsölni vágyókat.

A szakemberek azt tanácsolják, hogy aki teheti, töltsön néhány órát klimatizált helyiségben, erre a célra a nagyobb bevásárlóközpontok előtereit is igénybe lehet venni, de pénteken és hétfőn ügyfélfogadási időben a gyöngyösi városháza ügyféltere is használható erre a célra.

A harmadfokú hőségriasztás a jelenlegi információk szerint hétfő éjfélig lesz érvényben, teszi hozzá a gyöngyösi városháza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!