Havazás

2023.11.28. 10:29

Rengeteg hó esett a Mátrában, de dolgoznak a hókotrók + fotók

Tisztítják a mátrai utakat a közút munkatársai.

Heol.hu

Egy kocsi becsúszott az egyik kanyarban, a szalagkorlát állította meg

Forrás: Beküldött

Friss

Olvasónktól megtudtuk, hogy ugyan sok hó hullott a Mátrában, de több hókotró dolgozik és folyamatosan tisztítják az utakat. 

Megkérdeztük a Magyar Közutat is, jelenleg mi a helyzet Heves vármegyében. 

– 5 gép dolgozik, közülük 3 fent a Mátrában. A Sástói részen már eső esik, ott nincs szükség a hókotrókra, valamint Heves vármegye lentebbi részein is eső esik. Azonban a 2408-as számú úton még gyenge havas eső hull, ott két gép járja az utakat. Az útburkolatok sónedvesek illetve vizesek - tudtuk meg a közúttól.

Korábban írtuk

Kedden reggel megírtuk, hogy Heves vármegye több pontján is szakad a hó, köztük Istenmezeje és a Mátra térségében is. Pár óra elteltével az említett helyeken még mindig rázza Holle anyó a dunnáját. 

Olvasónktól kaptunk több fotót is arról, mi a helyzet kedden délelőtt a Mátrában. 

Korábban megírtuk, a téli rendkívüli időjárásra történő felkészülés jegyében szakmai értekezletre hívta meg a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a vármegye illetékességi területén található közüzemi szolgáltatók és együttműködő szervezetek képviselőit.


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!