Fő a biztonság

2023.11.22. 16:40

A Közút készen áll a télre, a katasztrófavédők is készülnek

A téli rendkívüli időjárásra történő felkészülés jegyében kedden szakmai értekezletre hívta meg a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a vármegye illetékességi területén található közüzemi szolgáltatók és együttműködő szervezetek képviselőit.

Heol.hu

A Közút munkatársai is felkészültek a télre

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Nagy Csaba vármegyei katasztrófavédelmi sajtószóvivő szerdai tájékoztatása szerint a szakmai napot Zelei László tűzoltó alezredes, iparbiztonsági főfelügyelő nyitotta meg, kiemelve, hogy napjainkban különösen fontossá vált az ellátásbiztonság. Elismerte a közüzemi szolgáltatók ez irányú áldozatos erőfeszítéseit és kihangsúlyozta, hogy a szervezetek közötti jó kapcsolatnak köszönhetően a közelmúltban számos téli időjáráshoz kapcsolódó eseményt sikerült közös erőfeszítéssel gyorsan és hatékonyan felszámolni. Az egyeztetésen részt vettek a az MVM Émász Áramhálózati Kft., az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt., a Heves Megyei Vízmű Zrt., a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Városgondozás Eger Kft., az MKIF Infrastruktúra Üzemeltető Zrt. Káli Mérnökség és az EVAT Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Zrt. vezetői, illetve képviselői, továbbá Eger és Gyöngyös közbiztonsági referensei.

A Közút is készen áll a télre, a katasztrófavédők is készülnek
Fontos kérdéseket vitattak meg az egyeztetésen
Forrás: HVMKI 

Az egyeztetés során az iparbiztonsági főfelügyelő a téli rendkívüli időjáráshoz kapcsolódó katasztrófavédelmi feladatokról adott rövid tájékoztatást. Ismertette a 2014. decemberben és 2017. áprilisban hegyvidéki területeken a rendkívüli téli időjárásból fakadóan kialakult eseményeket, az eseménykezelésből levont tapasztalatokat, erősségeket, gyengeségeket.  Kiemelte a káresemények óta bekövetkezett pozitív változásokat, többek között aggregátorok beszerzését, földkábelek fektetését az egyes szolgáltatási területek vonatkozásában, melyek a megelőző munka részeként hozzájárulnak ahhoz, hogy kevesebb ilyen jellegű káresemény alakuljon ki. A káresetek hatékony felszámolásában kiemelten fontos a szervezetek közötti folyamatos kommunikáció és pontos adatszolgáltatás.

Nagy Csaba arról is beszámolt, hogy a katasztrófavédelmi feladatok áttekintését követően a meghívott szervezetek képviselői röviden ismertették a téli felkészülés során végrehajtott feladataikat, az esetleges védekezéshez rendelkezésre álló technikai és humán erőforrásaikat. Megosztották az idei évben kialakult jelentősebb káresetek tapasztalatait, valamint a tervezett fejlesztéseket, előre látható szervezeti változásokat. Pontosították a meghívott szervezetek ügyeleteinek, diszpécser központjainak telefonszámait, valamint a rendelkezésre álló tartalék áramforrások számát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában