gyöngyöshalász

2017.12.05. 13:08

Brutalitás a focipályán: ítélet született a 15 éves támadóval szemben

Az életveszélyes sérülést okozó támadás tavaly október végén történt a Gyöngyöshalász–Gyöngyöstarján U19-es labdarúgó csapatok közötti mérkőzésen.

Heol

Gavel and judge

Az Egri Törvényszék fiatalkorú B. R. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt egy év fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte, melynek végrehajtását kettő év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság megállapította, hogy a fiatalkorú vádlott a szabadságvesztés felfüggesztésének próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll – tájékoztatta a heol.hu- t Dr. Puskás Csilla, az Egri Törvényszék Sajtóosztályának sajtószóvivője.

Közölte: a bíróság által megállapított tényállás szerint a 15 éves vádlott 2016. október 29-én délután a gyöngyöshalászi sportpályán tartózkodott, és a 13 órakor kezdődött Gyöngyöshalász–Gyöngyöstarján U19-es labdarúgó csapatok közötti mérkőzést nézte. A vádlott tagja a gyöngyöstarjáni csapatnak, azonban aznap eltiltás miatt nem játszott. A mérkőzés második félidejének tizedik percében a játékvezető szabálytalanság miatt kiállította a sértettet, aki a gyöngyöshalászi csapat egyik játékosa. A kiállított játékos lefelé ment a pályáról, az oldalvonalnál járt, amikor a vádlott a nézőteret a pályától elválasztó korlát alatt bement a pályára, és minden előzmény nélkül hasba rúgta a sértettet. A rúgástól a sértett összegörnyedt, mire a vádlott ököllel megütötte a sértett fejét. A sértett az ütéstől a földre zuhant, és elveszítette az eszméletét. A sértett a bántalmazás következtében közvetetten életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

Az ítélet jogerős.

Korábban írtuk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában