Helyi kék hírek

2018.05.02. 11:50

Balhé a börtönben: súlyosan bántalmazta zárkatársát egy nő

Az ügyészség a különös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben főbüntetésül végrehajtandó börtön kiszabására tett indítványt.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy szabadságvesztés büntetését töltő 50 éves nővel szemben, aki tavaly karácsonykor tettlegességig fajuló konfliktusba keveredett egy zárkatársával. Az elítélt eltörte a sértett karját.

A vádlott – aki közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt tölti jelenleg is a vele szemben korábban kiszabott börtönbüntetését – a múlt év decemberében a Heves Megyei Büntetés- végrehajtási Intézetben volt elhelyezve.

Tavaly december 25-én a vádlott dél körül végzett a zárka takarításával, ami aznap az ő feladata volt. Ezután kiment felseperni a folyosót is, ám mire visszatért, észlelte, hogy a helyiség néhány perccel korábban még tiszta padlója az asztal körül morzsás lett, ugyanis a cellatársai a távolléte alatt felszeletelték az ünnepi süteményt, melynek kisebb darabjai a földre hullottak. A takarítást végző nő ezt emelt hangon szóvá tette a zárkafelelősnek, akivel már korábban sem volt felhőtlen a viszonya.

A zárka rendjéért felelős fogvatartott azzal nyugtatta háborgó cellatársát, hogy a morzsákat nem neki kell majd feltakarítani, ám kettőjük között ennek ellenére nézeteltérés alakult ki a történtek miatt.

A vita során a sértett a vádlotthoz lépett azért, hogy kivegye a kezéből a partvist, melyre az támaszkodott, de a nő ezt nem engedte, hanem maga elé kapta az eszközt, és annak nyelével a másik asszony irányába ütött. A zárkafelelősnek sikerült két kézzel ráfogni a farúdra, amivel kivédte ugyan az ütést, de azt már nem tudta megakadályozni, hogy ellenfele a hajába markolva a földre rántsa őt. A vádlott ezután a padlón fekvő sértett fölé hajolt, és a fejét a zárka betonaljzatához verte mindaddig, amíg a többi fogvatartott közbe nem avatkozott.

A zárkafelelős a bántalmazás következtében – zúzódások mellett – felkarcsont-törést szenvedett, ami nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülés.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértés bűntettével vádolja a különös visszaesőnek minősülő elkövetőt, és vele szemben főbüntetésül végrehajtandó börtön kiszabására, valamint arra is indítványt tett, hogy a bíróság az esetében zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában