EGER

2018.09.17. 16:30

Biztonság Hete Egerben

Elindult az országos közlekedésbiztonsági program általános iskolás gyermekeknek.

Heol

Tizenhetedszer is elérkezett az Európai Mobilitási Hét azzal a céllal, hogy a környezetbarát és fenntartható városi közlekedést népszerűsítése. Ennek részeként rendezték meg az „Élet Úton, a biztonságos közlekedésre felkészítés” programot, amely az élethosszig tartó tanulást helyezi előtérbe – tájékoztatott Soltész Bálint r. őrnagy, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Fotó: Gál Gábor

Megtudtuk: az óvodákban, iskolákban többnyire van a közlekedési ismeretek oktatására kijelölt pedagógus, de ők az esetek többségében szakirányú végzettséggel nem rendelkeznek. Külső segítségként általában az iskola rendőre az, aki rendszeresen részt vesz az oktatásban, de a gyakoriságot a szükség, és a településen lévő oktatási intézmények aktivitása határozza meg.

E folyamat támogatásaként rendeztek egy országos közlekedésbiztonsági iskolakezdési akciót, melyen az egri általános iskolák alsó tagozatos tanulói mérhették össze közlekedési ismereteiket játékos formában a Kemény Ferenc Sportcsarnokban és környékén. Volt kerékpáros ügyességi verseny, KRESZ kirakó, bűnmegelőzési TOTO és még számos, bűncselekménnyel kapcsolatos nyomozási feladat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában