EGER

2018.11.28. 10:02

Információbiztonság: konferenciát tartottak a közigazgatás szereplőinek

Az információbiztonságról tartottak előadásokat a megyei és helyi közigazgatás szereplői számára azon a konferencián, melyet a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezett a múlt héten.

Heol

Forrás: HMKI

„A felhasználók információbiztonsági érzékenységének növelése” című konferencia elsődleges célja volt az információbiztonság tudatosság növelése a közigazgatásban dolgozók körében. Napjainkban sokszor lehet hallani az informatikai rendszerek, alkalmazások sérülékenységéről, az ott tárolt adatok védelméről. Ezért volt fontos, hogy a konferencián feldolgozták napjaink IT biztonsági kihívásait, az abban rejlő kockázatokat, veszélyeket és bemutatták az ezzel összefüggő védekezési lehetőségeket – írja a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az előadás sorozatot, melyen közel 150 vezető és ügyintéző vett részt, dr. Pajtók GáborHeves megye kormánymegbízottja és Csontos Ambrus tű. dandártábornok, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg. Az előadások sokszínűségét a résztvevő szervezetek, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Heves Megyei Kormányhivatal, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság biztosították.

Az előadás mottóját „A fejlődés ellen nincs gyógymód” – Neumann János mondta a múlt század ötvenes éveiben. Ma már az ezzel járó felelősségre is felhívná a figyelmet.

Korunk legfontosabb értéke az adat. Az adatok, különösen a személyes adatok védelme érdekében, az előadók a hallgatóságot nélkülözhetetlen információkkal látták el. Szó volt a munkahelyi és a magánéletben használt informatikai eszközök biztonságos használatáról, hogyan védekezhetnek a felhasználók a kibertámadások ellen, és ha megtörténik a „hacker” támadás mit tegyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában