Baleset

2019.01.25. 08:30

Nyári gumival közlekedett, nekicsúszott egy másik járműnek

A nyári gumival közlekedő személyautó átcsúszott a szemközti sávba, ahol neki ütközött egy másik járműnek. A balesetben ketten sérültek meg.

Heol

Forrás: shutterstock

Az elmúlt 24 órában a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába két anyagi káros és két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés – számolt be portálunknak Soltész Bálint rendőrségi sajtószóvivő.

Közölte: az egyik személyi sérüléses balesetnél egy nyári gumival felszerelt személyautó csúszott át a szemközti forgalmi sávba, ahol neki ütközött egy másik járműnek. A balesetben ketten sérültek meg.

A havazás és a hideg időjárás komoly próbára teszi a járműveket, ezért nagyon fontos, hogy elindulás előtt jól felkészített, biztonságos, megfelelő műszaki állapotú járművel induljunk útnak a hegyvidéki útszakaszokon is.

A gépjárműveket ajánlatos alaposan átnézni, megvizsgálva minden biztonsági berendezést és tartozékot. Elengedhetetlen az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése.

A téli közlekedés kapcsán a gépkocsival történő közlekedés fontos kelléke lehet a jól működő ablaktörlő, a jégkaparó, a jégoldó spray, a megfelelő ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő.

Ebben az időszakban kiemelt szerepet kap a jó minőségű és állapotú téli gumiabroncs használata. Kerüljék az olcsó, elöregedett, kopott téli abroncsok használatát. E helyett csak jó minőségű, minimum 8 mm profilmélységű, 2-3 évnél nem régebbi téli abronccsal felszerelt járművel keljenek útra. A megfelelően megválasztott téli autógumikkal vészfékezés esetén jelentősen lerövidül a féktávolság, mely főleg az autópályákon nagy sebességgel való közlekedés esetén akár életet is menthet. A téli gumik használata a csapadék kellő elvezetésével és a biztonságosabb úttartással a zord körülmények közötti egyenletes haladást biztosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában