Segítségnyújtás

2019.02.14. 13:24

Szarvaskőn veszély-elhárításban segített az önkéntes mentőcsoport (Fotókkal)

A könnyűszerkezetes házban a tűz villámgyorsan terjedt, percek alatt szinte minden helyiséget elborított. A lángokat sikerült ugyan megfékezni, de sajnos a családi ház lakhatatlanná vált, az ott élők otthona a tűz martaléka lett.

Heol

A bajba jutott család megsegítésére sokan jelentkeztek önkéntesen, köztük az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport tagjai is. Elmondták, hogy kiérkezésükkor azonnal tudták, hogy milyen speciális feladattal tudnak a legtöbbet segíteni, rögtön látták, hogy három, több mint nyolc méter magas kémény még áll a leégett ház közepén, melyek közelében tartózkodni veszélyes volt. Nem lehetett megmondani, hogy mennyire stabilan állnak és mikor fognak összedőlni – írja a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság holnapján.

 

A mentőcsoport tagjai a segítő emberek biztonsága érdekében is, önként vállalták a megtámasztás nélküli kémények bontását. Szakszerű munkájuknak köszönhetően a bontott anyagok fölhasználhatóak lesznek az új kémények építése során. A tűzben egy óriási fenyőfára is átterjedtek a lángok, melyet a csoport tagjai a biztonság érdekében kivágták. Miután a munkaterület biztonságosabbá vált, egy omlásveszélyes fal megbontásában és a törmelékek elhordásában is segédkeztek. Az önkéntes csoportból hatan egész nap azon dolgoztak, hogy a családnak kicsit jobb legyen a bajban.

Kovács József, az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport vezetője elmondta, hogy csodálatra méltó a család kitartása és látva az emberi összefogást és önzetlen segítséget, hisz abban, hogy rövid időn belül lesz új otthona a családnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában