bemutató

2019.03.25. 16:48

Bemutatták az új távmeghallgatási rendszer működését az Egri Törvényszéken

Dr. Schmidt Péter büntető kollégiumvezető adott rövid tájékoztatást a rendszer működéséről.

HEOL

Beküldött fotó

Az Egri Törvényszéken Dr. Nyiri Beátának, az Egri Törvényszék Elnökének jelenlétében Dr. Schmidt Péter az Egri Törvényszék Büntető Kollégiumának vezetője, büntető e per kapcsolattartó és a VIA Video Jogi és Módszertani Munkacsoport vezetője mutatta be a bíróságokon a VIKI projekt keretében kialakított távmeghallgatási eszközök használatát a társszervek, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint az Egri Járási Ügyészség dolgozói számára – közölte portálunkkal hétfőn az Egri Törvényszék Sajtóosztálya.

Dr. Schmidt Péter büntető kollégiumvezető rövid tájékoztatást adott a távmeghallgatási rendszer működéséről, valamint bemutatta a távmeghallgatási események foglalását a CONFORG konferenciaszervező rendszeren keresztül. A bemutató során a törvényszéken először sikerült egyidejű hármas videokonferenciás kapcsolatot létrehozni az Egri Törvényszék, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet között.

Beküldött fotó

A társszervek képviselői a távmeghallgatási rendszer használatával egyidejű és tökéletes kép- és hangminőségben tudták megbeszélni egymással a távmeghallgatási eszközök működésével kapcsolatos kérdéseiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában