elfajult a vita

2019.04.25. 09:00

Fojtogatta, pénzt követelt üzlettársától egy egri pizzéria tulajdonosa

Erőszakhoz vezetett egy egri pizzéria tulajdonosok üzleti vitája.

Heol

Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség egy 29 éves fiatalemberrel szemben, aki többször is erőszakkal és fenyegetéssel próbált érvényt szerezni nála fiatalabb ismerősével szemben fennálló anyagi követelésének – tájékoztatta a Heolt dr. Szalóki Zoltán főügyész.

A két férfi 2017 őszén kezdett közös vállalkozásba, amikor egy pizzériát nyitottak Egerben, melyhez a tőke nagyobb részét a sértett adta, mint tulajdonos, míg a vádlott – akiből pizzafutár lett – félmillió forinttal szállt be az üzletbe.

Novemberben a sértett szakított a barátnőjével, melynek híre eljutott a vádlotthoz, aki nyomban udvarolni kezdett a nőnek. Emiatt oly mértékben feszültté vált a viszony a két férfi között, hogy elhatározták, véget vetnek a közös vállalkozásnak, és elszámolnak egymással. A vádlott ígéretet kapott arra, hogy a sértett 850 ezer forinttal rövid időn belül kifizeti őt.

Mivel ez december elejéig nem történt meg, a korábbi csendestárs úgy döntött, erőszakhoz folyamodik annak érdekében, hogy megkapja a jussát. Ennek során különböző időpontokban két benzinkúton is rátámadt a sértettre, akit először a kabátjánál fogva rángatott, majd fojtogatott mindaddig, amíg nem kapott tőle 650 ezer forintot ott, nyomban, a helyszínen, majd a második alkalommal ököllel ütlegelt annak érdekében, hogy további 200 ezer forint átadására kényszerítse őt. A karácsonyi ünnepeket követően azután egy csavarhúzóval rongálta meg az utcán volt barátja nagy értékű gépkocsijának a szélvédőjét, valamint letörte annak fűthető visszapillantó tükrét, amivel csaknem 50 ezer forint kárt okozott. Mindezeken túl sms-üzeneteket is küldött a sértett mobiltelefonjára, valamint többször írt a közösségi oldalához kapcsolódó levelező rendszerbe, ahol veréssel és újabb rongálással fenyegette az üzlettulajdonost.

Az Egri Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett önbíráskodás bűntettével, valamint – ezzel halmazatban – garázdaság vétségével vádolja az egykori pizzafutárt. A vádhatóság a vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés, emellett pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá arra, hogy a bíróság a felfüggesztett szabadságvesztés próbaidejére rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét, és kötelezze őt a bűnügyi költségek viselésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában