Munkában a tűzoltók

2019.04.15. 16:00

Megyénk tűzoltói mutatták be hivatásukat a Szakmák Éjszakáján

A Szakmák Éjszakája országos programsorozat keretén belül a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is bemutatta a nem mindennapi tűzoltói hivatást április 12-én, az Egri Szakképző Centrum Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában.

Heol

„Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” – ezzel a szlogennel szervezték országszerte a Szakmák éjszakáját, amihez az Egri Szakképzési Centrum tagintézményei is csatlakoztak. A rendezvényszervezők felkérték a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot is, hogy képviseltesse magát a programon és mutassa be a tűzoltó „szakmát”. Az egri hivatásos tűzoltók örömmel tartottak bemutatót a pályaválasztás előtt álló diákoknak és szüleiknek – írja a Heves Megyei Katasztrófavédelem.

Beszéltek a katasztrófavédelem szervezetéről, a tűzoltói pályára történő jelentkezés feltételeiről és felvázolták az előmeneteli lehetőségeket is. A rendezvényen bemutatkozott a Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság, amely tűzmegelőzési tájékoztatókat osztott ki a legfogékonyabb korban lévő kamaszok részére. Ezt követően a gyerekek megnézhettek egy tűzoltógépjárművet és az arra felmálházott speciális eszközöket, felszereléseket, majd szemtanúi lehettek, hogy milyen veszélyes dolog az, ha a lángoló étolajat vízzel próbáljuk meg eloltani. Ezt követően a tűzoltók látványos tálcatűz oltási bemutatót tartottak az érdeklődőknek.

A három óra alatt több mint száz gyermek és látogató hallgatta érdeklődve az előadásokat és nézte kíváncsiskodva a látványos bemutatókat. Reményeink szerint ez a nem hétköznapi hivatás elnyerte a még pályaválasztás előtt álló diákok tetszését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában