bűnügyek

2019.05.30. 13:00

Fegyház- és börtönbüntetésre ítélhetik a füzesabonyi rablókat

A Füzesabonyi Járási Ügyészség azzal vádol két 30 év körüli, büntetett előéletű férfit, hogy Füzesabonyban útonálló módon raboltak ki két, náluk tíz évvel fiatalabb sértettet, akik zenét hallgattak az utcán.

Heol

Forrás: Shutterstock

A vádlottak tavaly november 3-án hajnalban Füzesabony belvárosában találkoztak össze a sértettekkel, amint azok az egyikük kabátzsebében lévő kisméretű hordozható bluetooth hangszórón zenét hallgatva tartottak hazafelé az utcán – tájékoztatta a Heolt – dr. Kalmár Gyula főügyészhelyettes.

Mint megtudtuk: az ittas terheltek megállították a fiatalokat és cigarettát kértek tőlük, bár valójában már akkor a hangszórót akarták megszerezni, mivel ilyen eszközt korábban még nem láttak. Mikor a sértettek közölték velük, hogy nincs náluk cigaretta, egyikük szóval tartotta a két fiatalt, mialatt társa kivette a hangszórót áldozatuk zsebéből.

Az elkövetők rövid ideig nézegették a szerkezetet, majd a II. rendű vádlott azt mondta: „na, jó, akkor ezt elteszem”. A tulajdonától megfosztott sértett erre a mobiltelefonján megpróbálta hívni a rendőrséget, de ezt az I. rendű vádlott

megakadályozta azzal, hogy a készüléket kiütötte a kezéből, majd mind őt, mind a mellette döbbenten álló barátját tenyérrel többször megütötte az arcán. Az idősebb elkövető ezután közölte velük, hogy „jobb ha mentek, amíg nincs balhé”, mire a sértettek távoztak a helyszínről.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség rablás bűntettével vádolja a két társtettest, akik egyike jelenleg már a más bűncselekmény miatt korábban kiszabott szabadságvesztés büntetését tölti. Az ügyészség erre figyelemmel azt indítványozta a vádiratában, hogy a bíróság – a büntetőeljárási törvény által biztosított lehetőséggel élve – a majdani tárgyaláson telekommunikációs eszköz használatával hallgassa ki őt.

A járási ügyészség a büntetés kiszabás körében arra tett indítványt, hogy a bíróság az I. rendű terhelttel szemben fegyházban, míg a II. rendű terhelttel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztést szabjon ki, emellett mindkét vádlottat határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában