Munkában a tűzoltók

2019.05.14. 11:53

Új gépjárművet vett át az önkéntes tűzoltó csoport

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon ünnepélyes keretek között tűzoltó gépjárműveket adtak át több mint egymilliárd forint értékben, köztük a kifejezetten az önkénteseknek fejlesztett öt darab Mahindra Goa gyorsbeavatkozókat.

M. H.

A május 9-én megtartott rendezvényen az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport is egy ilyen járművet vehetett át. A jármű négy hengeres, dízel, 88 kilowattos hajtómotorral, motorvédő lemezzel valamint vonóhoroggal van felszerelve, az utastér négy ember vagyis egy fél raj szállítására alkalmas. A megkülönböztető fényjelzés valamint a málhatérvilágítások korszerű LED technológiával működnek. A málhatérbe 300 literes víztartályt s egy kihúzható keretre szerelt Rosenbauer Otter hordozható szivattyút is beépítettek, valamint felszerelései között megtalálhatók a tűzoltási alapfeladatok ellátására alkalmas eszközök. A gépjármű indítókulcsát dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató adta át az önkéntes egyesület képviselőinek.

Nagy hasznát veszi majd az új járműnek a csoport Fotó: Schober Andor – RSOE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában