elismerések

2019.05.03. 14:05

Ünnepi állománygyűlést tartottak a tűzoltók

Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe alkalmából állománygyűlést tartott a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Heol

Fotó: Nagy Csaba tű. fhdgy.

A rendezvényen a megyei katasztrófavédelem számos munkatársa és a testülettel együttműködő szakember vehetett át elismerést. A Himnusz hangjai után Nagy Csaba tű. főhadnagy, megyei szóvivő mondott ünnepi beszédet. A főhadnagy beszélt arról, hogy Szent Flórián, a tűzoltók és a kéményseprők védőszentje megtestesítette mindazokat az eszméket: a segítségnyújtás akaratát, a bátorságot, a hősiességet és a bajtársiasságot, amelyek nélkül ma is elképzelhetetlen ez a hivatás. A bátor férfi, aki egy nagy tűzvészben a katonáit a legszörnyűbb tűzhaláltól mentette meg, példát mutatott a modern kor lánglovagjainak is, akik életüket másokért kockáztatják nap mint nap.

Fotó: Nagy Csaba tű. fhdgy.

Az ünnepi beszéd után elismerések átadása következett. Csontos Ambrus tű. dandártábornok, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkájának támogatásáért tűzoltónap alkalmából Szent Flórián emlékplakettet adományozott Bedák Zoltán nyugállományú polgári védelmi alezredes részére. Az igazgató munkája során végzett kimagasló teljesítménye elismeréséül tűzoltónap alkalmából Szent Flórián emlékplakettet adományozott Sas Dániel, Molnár Péter és Szlovencsák Attila tű. századosok, Göcző Lajos tű. főtörzszászlós, Sztankó Tamás tű. törzszászlós, valamint Török János, Ollári Róbert és Tóth Norbert Roland főtörzsőrmesterek részére.

Az emlékplaketteket Plachi Péter tű. ezredes, igazgatóhelyettes adta át az elismerésben részesülteknek, majd megköszönte a tűzoltó bajtársak munkáját, nyugodt szolgálatot, erőt és egészséget kívánt. Az ezredes beszélt a munkához szükséges nyugodt családi háttér szükségességéről is és megemlékezett azokról a hősökről, akik életüket áldozták a bajbajutottakért, ezzel téve tanúbizonyságot hivatástudatból és becsületből. Az ezredes beszéde végén megköszönte a társszervek és együttműködők segítő, támogató munkáját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában