összesítő

2019.06.28. 09:20

Hét balesethez riasztották a hevesi rendőröket: nyolcan megsérültek, köztük egy kislány

A rendőrök továbbá egy ittas gépjárművezetővel szemben intézkedtek.

Heol

Öt anyagi káros és kettő személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés az elmúlt 24 órában a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába – tájékoztatta a Heolt Soltész Bálint rendőrségi sajtószóvivő.

A két balesetben összesen nyolc személy szenvedett orvosi ellátást igénylő sérülést. Mint arról korábban beszámoltunk, a 24-es számú főút 19-es kilométerében Parádsasvár közelében csütörtök délután két személyautó ütközött össze. Az Agria Tv információi szerint valószínűleg nagy sebességgel közlekedett a Volkswagen. Az egyik kanyarban az erőteljes fékezés ellenére kisodródott, és frontálisan belecsapódott az ott szabályosan közlekedő Opelbe. A baleset során négyen sérültek meg: egyikük egy kislány, akiért mentőhelikopter is érkezett az egyik közeli településre.

Mint megtudtuk: a rendőrök továbbá egy ittas gépjárművezetővel szemben intézkedtek.

A hatóságok felhívják a figyelmet, hogy a napokig tartó hőség megviseli a szervezetet, gyakran a közlekedők türelmetlenségét válthatja ki, emellett a járművezetők körében jelentősen emelkedik a rosszullétek száma is. A gyalogosok jellemzően kevésbé néznek körül mielőtt az úttestre lépnek, vagy rosszul mérik fel a veszélyeket.

Fontos továbbá, hogy ha tehetik, kerüljék a legmelegebb órákban történő elindulást! Tartsák be a sebességhatárokat és óvakodjanak a hirtelen manőverektől, kormánymozdulatoktól. Az előzést mindig szabályosan, körültekintően, az arra alkalmas útszakaszon, a megfelelő irányjelzések használata mellett hajtsák végre. Felhívjuk a figyelmet, hogy aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé. Ha feltétlenül szükséges elindulni, akkor vezessenek kipihenten és gyakrabban álljanak meg felfrissülni! Fogyasszanak kellő mennyiségű folyadékot és mindig legyen hűtött ásványvíz, vagy üdítőital a gépkocsiban! Legyenek türelmesek, vezessenek kissé lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot! Ha megállnak a járművel, lehetőleg ne napos helyen hagyják! Soha ne hagyjanak a parkoló gépjárműben kisgyermeket vagy háziállatot, még rövid időre sem, mert a felforrósodott utastérben ennek akár életveszélyes következményei is lehetnek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában