árvíz

2019.06.20. 11:34

Nehezen járhatóak az utak a szerdai villámárvíz után (helyszíni fotókkal, videóval)

Nagyvisnyón és Egernél is nyomott hagyott a szerdai heves esőzés.

Heol

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű esővíz villámárvizet okozott a Heves megyei Nagyvisnyón, ahol több mint húsz helyen kellett beavatkozni a tűzoltóknak, akik házakban, pincékben, garázsokban felgyülemlett vizet távolítottak el szivattyúk segítségével – számol be a katasztrófavédelem.

Nagyvisnyó önkormányzata kétszáz homokzsákkal és munkagépek segítségével védte meg az esővíz által leginkább érintett házakat. Az egri katasztrófavédelmi kirendeltség szakemberei a helyszínen koordinálták a mentési és kárfelszámolási munkálatokat, továbbá több szivattyút is vittek a helyszínre, hogy ezzel is meggyorsítsák a mielőbbi vízeltávolítást.

Az alábbi videót olvasónktól kaptunk a tegnapi esőzésről. A felvételen az Eger és Noszvaj közötti útszakasz látható:

A heves esőzés emberi életet ugyan nem veszélyeztetett, az ingatlanok minden esetben lakhatók maradtak, ám sok helyen az utak nehezen járhatóvá váltak.

A szerdai villámárvíznek még csütörtökön reggel is nyoma volt. A csapadékvíz sok helyen megnehezíti a közlekedést. Az alábbi olvasói fotók az Eger és Noszvaj közötti útszakasz vihar utáni állapotát mutatják be:

Az Időkép előrejelzése szerint csütörtökön változóan napos-felhős időre van kilátás, tartósabban felhős tájak északon lehetnek. Záporok, zivatarok ismét többfelé kialakulhatnak, helyenként továbbra is elfordulhat felhőszakadás, jégeső. A mérsékelt szél zivatarok környezetében erős, viharos lehet. Délután 25-31 fok várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában