bántalmazás

2019.06.17. 08:47

Szexuálisan zaklatott egy ukrán lányt a 25 éves férfi a nyílt utcán Lőrinciben

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé az ügyészség az ukrán nő támadóját.

Heol

Már néhány nappal a bűncselekmény elkövetése után ítélet született annak a fiatalembernek az ügyében, aki pünkösdkor szexuális céllal megtámadott egy vele egykorú ukrán állampolgárságú nőt Lőrinciben az utcán – tájékoztatta a Heolt dr. Szalóki Zoltán főügyész.

A Hatvani Járási Ügyészség állította bíróság elé azt a 25 éves támadót, aki 2019. június 10-én éjjel egy óra körül követte el a bűncselekményt a település központjában. A vádlott a város belterületén haladt az autójával, amikor meglátta a járdán magányosan hazafelé tartó, általa korábban nem ismert sértettet. Lassított, majd a kocsiablakon keresztül leszólította a lányt, de az nem válaszolt neki. Mindez nem zavarta a terheltet, aki a közömbösség ellenére is folytatta a molesztálást, kiszállt a járművéből, elállta a sértett útját, majd egy telefonos mobilalkalmazás segítségével próbált meg vele kommunikálni, mivel az ukrán állampolgár nem tudott magyarul.

Amikor a kapcsolatfelvételnek ez a formája sem járt eredménnyel, a vádlott – hogy valódi szándékát jelezze – felemelte a lány szoknyáját, mire kapott egy pofont. Ekkor a cselekmény rövid időre megszakadt, de az – már a városközpontban – hamarosan folytatódott, és erőszakos fordulatot vett. A gépjárművével előre siető vádlott ugyanis a polgármesteri hivatal közelében bevárta áldozatát, akit ismét megállított, majd többször megütött, miközben megkísérelte befogni a száját, illetve lefogni a kezeit. A dulakodás során a hangosan sikoltozó nő a földre került, ahol a férfi benyúlt a szoknyája alá, ám amikor a lány védekezésképpen megkarmolta a nyakát, elfutott a helyszínről.

A Hatvani Járási Ügyészség erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolta a cselekmény elkövetése után néhány nappal bűnügyi őrizetbe vett elkövetőt, akivel szemben főbüntetésül végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

A bíróság 3 év börtönre ítélte a vádlottat, valamint ugyanilyen időtartamban mellékbüntetésül eltiltotta őt a közügyek gyakorlásától is. Az ítélet nem jogerős, mert a terhelt és védője a büntetés enyhítése, míg az ügyész annak súlyosítása érdekében fellebbezést jelentett be a tárgyaláson. A vádlott a jogerős ítélet meghozataláig a bíróság döntése értelmében bűnügyi felügyelet alá került.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában