Kitüntetések

2019.07.15. 11:02

Bíróságok Napja az egri törvényszéken

150 éve, 1869. július 15-én hirdették ki a bírói hatalom gyakorlásáról szóló 1869. évi IV. törvénycikket, amely létrehozta az önálló bírói hivatást és deklarálta a bíróságok függetlenségét. Ez a nap a magyar igazságszolgáltatás működésének meghatározó állomása lett. Ezért minden évben ez a nap a Bíróságok Napja.

Heol

Forrás: Shutterstock

Az idén az Egri Törvényszék dísztermében ünnepeltek megyénk bíróságainak dolgozói és az arra érdemesek kitüntetéseket vehettek át.

Dr. Kósa Judit, dr. Szabó Beáta a törvényszék bírái kiemelkedő szakmai tevékenységükre figyelemmel részesültek dr. Handó Tünde az Országos Bírósági Hivatal elnökének és dr. Nyiri Báta az Egri Törvényszék elnökének dicséretében – számolt be portálunknak Hoszné dr. Nagy Tímea a törvényszék sajtószóvivője.

Dr. Rimóczi Ágnes és dr. Tóth István az Egri Járásbíróság bírái, valamint dr. Andrássy Mónika hatvani járásbíró elnöki dicsérő oklevelet vehetett át az ünnepélyen. Raj Zoltánné és Turai Albertné csoportvezetők 50 éve dolgoznak folyamatosan az Egri Törvényszéken, kiemelkedő szakmai felkészültségüket és munkájukat ismerte el a Bíróságok Napja alkalmából dr. Handó Tünde az

Országos Bírósági Hivatal elnöke és dr. Nyiri Báta az Egri Törvényszék elnöke. Mellettük még dr. Gál Péter a Gyöngyösi Járásbíróság elnöke, Petőné dr. Bodai Mária a Füzesabonyi Járásbíróság elnöke, dr. Jónás Andrea bírósági titkár és Kalina Zsuzsanna igazságügyi ügyintéző kapott elismerő oklevelet.

Az ünnepségen a bírói kar előtt Gömöriné dr. Fehér Zsuzsanna letette a bírói esküt, aki 2019. július 1-jén lett a Hevesi Járásbíróság büntető ügyszakos bírája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában