szép munka

2019.07.11. 16:25

Héra, a járőrkutya segítségével hamar meglett a lopott bicikli

Egy kétségbeesett nő tett bejelentést a minap a Lőrinciben működő polgárőr egyesület egyik tagjánál.

Sz. I.

Héra, a járőrkutya két éve szolgál a polgárőrségnél. Beküldött fotó

Elmondása szerint ismeretlen tettes nem sokkal azelőtt eltulajdonította az édesapja lezárt állapotban lévő kerékpárját, amely egyébként a mátravidéki erőműi lakótelep egyik épületének a lépcsőháza előtt állt.

A hölgy jelzését követően Pásztor Richárd, a Lőrinci Polgárőr Egyesület kutyás járőre azonnal cselekedett, és szolgálatba lépett, s hamarjában a bűncselekmény helyszínére sietett, ahol megkezdte a tisztességtelen cselekedet felderítéséhez szükséges adatok összegyűjtését.

Héra, a járőrkutya két éve szolgál a polgárőrségnél. Beküldött fotó

A környékbeliektől beszerzett információk alapján kezdte el azután a tolvaj és az ellopott kerékpár keresését. Az alapos tájékozódás végül is a remélt pozitív eredménnyel járt, ugyanis meglehetősen rövid időn belül megkerült a tett elkövetésével gyanúsítható polgár és az általa elvitt kétkerekű jármű is, amelyet nem sokkal később már vissza is adtak a tulajdonosának.

A bicikli gazdájának a nevében a lánya köszönte meg a Héra nevű járőrkutyával együtt szolgáló polgárőrnek a gyorsan lebonyolított és nagyon is sikeres akciót, amelynek a végén az időközben értesített rendőrök is a tették a dolgukat, s intézkedtek a bűnöző személy ellen. Az illető ellen lopás gyanúja miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában