bűnügy

2019.07.11. 11:30

Vádat emeltek az Átányban lövöldöző férfi és garázda társai ellen

A sértett végül könnyű sérüléseket szenvedett.

HEOL

Az Egri Járási Ügyészség két 40 év körüli férfi, valamint egyikük húsz évvel fiatalabb veje ellen emelt vádat azért, mert Átány községben, az utcán megtámadták, majd bántalmazták egy ismerősüket, akire egyikük többször rálőtt egy gumilövedékes pisztollyal – tájékoztatta portálunkat csütörtökön az Egri Törvényszék Sajtóosztálya.

A bűncselekményt a vádlottak tavaly február 9-én követték el a Heves megyei községben, ahol a délutáni órákban a 30 év körüli sértett konfliktusba került egyikükkel amiatt, hogy az öccse összeverekedett a legfiatalabb, harmadrendű vádlottal. A szóváltás után néhány órával a sértett hazafelé biciklizett, amikor el kellett haladnia korábbi vitapartnere, az elsőrendű vádlott háza előtt, ahol a kapuban többen is álltak.

Amikor az elsőrendű vádlott meglátta közeledő haragosát, a zsebéből elővett egy ismeretlen típusú gumilövedékes pisztolyt, és azzal kétszer a sértettre lőtt. A lövedékek a vállán és a hátán találtak el a kerékpárost, aki nem esett ugyan le a járművéről, de nem is tudott elég gyorsan elhajtani a helyszínről, így a vádlotti társaságból hárman utolérték, majd lerántották a biciklijéről. A férfi az út menti árokba zuhant, ahol támadói közös erővel ütötték és rugdalták, sőt az elsőrendű vádlott ismét megpróbálta fejbe lőni a pisztollyal, de csak a bal kezét találta el.

A sértett végül összességében csupán könnyű sérüléseket szenvedett, melyek miatt nem terjesztett elő magánindítványt.

Közölték, hogy a vádlottak cselekménye – a közlekedő jármű vezetője elleni erőszak folytán – veszélyeztette a közlekedés biztonságát, egyúttal alkalmas volt arra, hogy a környék lakói körében megbotránkozást, illetve riadalmat keltsen.

A járási ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntettel, valamint – ezzel halmazatban – csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja a három támadót, akikkel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában