lelki megújulás

2019.08.07. 10:45

A kereszténységről tanultak az egri fogvatartottak

Az első egri női börtöncursillónak – kereszténységről szóló tömör tanfolyamnak – adott otthont a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet a napokban – tájékoztatott Simon Tamás, bv. őrnagy.

Sz. K.

Fogvatartottak és előadók

Forrás: büntetés-végrehajtási intézet

Tíz fogvatartott és nyolc előadó vett részt a tanfolyamon, amely hozzájárul a büntetés-végrehajtás egyik fő céljához, a reintegrációhoz. A cursillo azért jött létre, hogy a résztvevők lelki megújulását szolgálja.

A mozgalom gyökerei az 1940-es évek elejére nyúlnak vissza, kidolgozói spanyol katolikus polgárok voltak, innen ered a teljes név: Cursillo de Cristiandad, ami annyit tesz, kereszténységről szóló rövid tömör tanfolyam. A cursillo egy megtapasztalható élmény, vigasztal a múltért, felelősséget ébreszt a jelenért és reményt ad a jövőhöz.

Fogvatartottak és előadók Fotó: büntetés-végrehajtási intézet

Biztosítja a lelkesedést, hogy keresztény módon álljunk hozzá a problémákhoz az életünkben. A cursillo alatt a fogvatartottak előadásokat hallgattak, csoportos beszélgetésekben vettek részt, szakemberek irányításával ismerhették meg és mélyedhettek el Isten szeretetében, kegyelmében, tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában