Szeméremsértés

2019.08.13. 16:01

Nőknek mutogatta magát Eger utcáin a 21 éves férfi

Szeméremsértő viselkedése miatt vádat emelt a napokban az Egri Járási Ügyészség egy magamutogató fiatal felnőtt ellen – tájékoztatta a Heolt a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Sz. Z.

Forrás: Shutterstock

Dr. Konkoly Thege László a vádiratot ismertetve azt közölte, hogy a nyomozás során feltárt adatok szerint a 21 esztendős miskolci férfi még az elmúlt év őszén követte el a tettét.

Egy szombati napon reggel hét óra tájban a hevesi megyeszékhelyen, a Cifrakapu és a Mária út kereszteződésében várakozott az Eger-patak kis hídjánál. Ám nem csupán ácsorgott, hanem legalább tíz percen át sajátosan üdvözölte az arra elhaladókat. Az egyik kezével a kerékpárúton közlekedő gyalogosoknak integetett, ugyanakkor a másik kezében a nadrágjából elővett nemi szervét tartotta, amit – nemi vágyainak kielégítése érdekében – az éppen arra siető nőknek mutogatott jól láthatóan.

– Az Egri Járási Ügyészség szeméremsértés vétségének elkövetésével vádolja a fiatalembert – mondta a főügyészségi sajtószóvivő, aki hozzátette: a vádhatóság a vádiratában pénzbüntetés kiszabását indítványozza a terhelttel szemben.

A Büntető törvény 205. szakasza úgy rendelkezik, hogy az valósítja meg e bűntényt, aki magát nemi vágyának felkeltése vagy kielégítése céljából más előtt szeméremsértő módon mutogatja. Vétségért akár két év szabadságvesztés-büntetést is kaphat. Az ügyben első fokon az Egri Járásbíróság hoz majd ítéletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában