garázdaság

2019.10.04. 14:00

Ebürülékkel dobálta egymást két szomszéd Egerben

Garázdaság vétségéért kell felelniük a szomszédoknak.

Sz. Z.

Ebürülékkel dobálta egymást egy társasház előtt egy férfi és egy nő, akik között régóta haragos volt a viszony. A tavaly októberben történt eset a napokban jutott el vádemelésig – közölte a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Dr. Konkoly Thege László elmondta, az előtt az épület előtt találkoztak véletlenül, ahol mindketten laknak. A hölgy az autójába pakolt, s a kutyája a közterületen könnyített magán. A szomszéd a mobiltelefonjával felvételt akart erről készíteni. Emiatt tört ki a veszekedés.

A négylábú gazdája a földről már összegyűjtött ebürüléket tartalmazó zacskót hozzávágta ellenlábasához, aki viszont a birtokába jutott bűzös anyaggal bekente az asszony kocsijának szélvédőjét, majd a zacskót és annak maradék tartalmát az ellenfelek egymás járműveibe dobálták, s azt egyikük végül a másik arcába kente.

A vádhatóság szerint mindez alkalmas volt arra, hogy az utcán másokban riadalmat vagy megbotránkozást keltsen, ezáltal megzavarja a köznyugalmat.

– Az eljárás során az Egri Járási Ügyészség társtettesként elkövetett garázdaság vétsége miatt emelt vádat a két szomszéd ellen, s az egyiküket még könnyű testi sértés vétségével is vádolja – ismertette a vádiratot a sajtószóvivő. Hozzátette, a vádhatóság azt indítványozza, hogy a bíróság – büntetővégzéssel – pénzbüntetéssel sújtsa mindkét vádlottat.

A nem mindennapi ügyben első fokon az Egri Járásbíróság hoz döntést.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában