Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam

2019.10.05. 07:00

Katonák a békéért: éles helyzeteket imitáltak a gyakorlaton

A Magyar Honvédség Béketámogató Kiképző Központ háromhetes tanfolyamára az Egyesült Királyságból, Egyiptomból, Jordániából és Kazahsztánból érkeztek hallgatók.

T. Z.

A katonák nehéz helyzeteket oldottak meg a gyakorlaton

Fotó: Kelemen Ilona

Újabb járőrgyakorlattal folytatódott az a Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam, amelyen a katonákból és leendő rendőrökből álló gyalogjárőr-csoportoknak különböző helyzetekben kellett helytállniuk a csaknem húsz kilométeres táv megtétele közben.

A gyakorlaton résztvevők megfigyelőpontot működtettek, információkat gyűjtöttek a helyi lakosságtól és aknarobbanásban megsebesült embert láttak el. A Magyar Honvédség Béketámogató Kiképző Központ háromhetes tanfolyamára az Egyesült Királyságból, Egyiptomból, Jordániából és Kazahsztánból érkeztek hallgatók. A kiképzésen jelenlévők az első héten elsősorban elméleti oktatásokon vettek részt, ezek megfelelő alapot adtak a minap megtartott gyakorlatokhoz.

A katonák nehéz helyzeteket oldottak meg a gyakorlaton Fotó: Kelemen Ilona

A tanfolyam elvégzését követően a résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy az ENSZ, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet, az Európai Unió és más szervezetek katonai megfigyelői missziókban, vagy más béketámogató műveletnél külföldi szolgálatot teljesítsenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában