tanácsok

2019.11.05. 17:30

Hatvanezer Heves megyeit érint, amiről most a katasztrófavédők beszélnek

A társasházakat, lakóközösségeket érintő tűzmegelőzési szabályokról tartott sajtótájékoztatót a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kedden az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltségen.

Szabó Katalin

Rónai Róbert tűzoltó alezredes, hatósági osztályvezető közölte, a megye katasztrófavédelmi kirendeltségei november 5. és 7. között délelőtt tíz órától délután négyig Társasházak napja címmel konzultációs napokat tartanak a társasházak, lakóközösségek képviselőinek.

A rendezvénysorozat célja, hogy széles körű tájékoztatást adjon a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóközösségek tűzbiztonságát. Rónai Róbert tűzoltó alezredes az eseményen elmondta, gyakorta felmerülő kérdés a szellőző rendszerek tisztítása, a különböző tárgyak, éghető anyagok tárolása folyosókon, közlekedőkben, továbbá segédmotorok elhelyezése a közös helyiségekben, a tűzoltókészülék szükségessége az épületben, az utólagos hőszigetelés és a folyosók ráccsal történő lezárása.

– Sok ember biztonságát erősíti a tüzek megelőzése a társasházakban, ez a megye lakosságának körülbelül a húsz százalékát érinti, tehát hatvanezer emberről beszélhetünk. Ha egy lakásban tűz üt ki, akkor annak a káros hatásai a többi lakásra is átterjedhetnek, rosszabb esetben harminc-negyven otthonról is szó lehet. Gondolok itt a füst terjedésére, a tűzkárra, a tönkrement fűtési rendszerre, vagy a lakók elhelyezésére – fogalmazott Rónai Róbert.

Cikkünk folytatását a Heves Megyei Hírlap szerdai számában olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában