Bűnügyek

2019.11.12. 13:11

Nyolc év börtönre ítélték a férfit, aki szexuálisan zaklatta kislányát

A férfi gyakran nézett a pohár fenekére, kábítószerrel is élt, sokszor volt agresszív családjával.

Sz. Z.

Forrás: Shutterstock

Másodfokon határozott hétfőn a Debreceni Ítélőtábla abban az ügyben, amelyben S. R. vádlottat szexuális erőszak bűntett elkövetésével vádolta meg a Heves Megyei Főügyészség – tájékoztatta a Heolt Berényiné Fórizs Ildikó, az ítélőtábla szóvivője. Első fokon idén júniusban az Egri Törvényszék a terheltet szexuális erőszak és hat­rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntettében mondta ki bűnösnek.

A férfit a bíróság nyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta, kilenc esztendőre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az indokolás szerint S. R. az élettársával és hat kiskorú gyermekükkel lakott egy házban. Gyakran nézett a pohár fenekére, kábítószerrel is élt, sokszor volt agresszív. Asszonyát többször megverte a kicsik előtt, tört-zúzott az otthonukban. Azt hangoztatta, ha a partnere nem hív segítséget, attól tart, hogy megöli a gyerekeket. A nő az édesapjához ment segítségért.

Négy éve nyáron a vádlott szexuálisan zaklatta az akkor 11 éves kislányát. Ezután a vádlott élettársa kiskorú gyermekeivel először a szüleihez, majd egy segélyszervezet védett házába költözött. A törvényszék döntése ellen a terhelt és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A Debreceni Ítélőtábla másodfokon tegnap helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, ami így jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában