bűnügyek

2019.11.20. 11:00

Összerugdosott egy középkorú férfit a két horti fiatal, vádat emeltek ellenük

A Heves Megyei Főügyészség az elkövetőket életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

Heol

Vádat emelt a Heves Megyei Főügyészség azzal a két fiatallal szemben, akik tavaly tavasszal összerugdostak egy középkorú férfit Hort községben, a Polgármesteri Hivatal melletti parkban – tájékoztatta a Heolt dr. Szalóki Zoltán főügyész.

Mint megtudtuk: a faluban 2018. május 20-án búcsút tartottak, melyre a sértett is ellátogatott egy közeli településről. Az esemény zárásakor a férfi egy hölgy társaságában a központhoz közeli parkban tartózkodott, egy bokros területen, melyen hajnali két óra körül egy fiatalokból álló vidám társaság haladt keresztül. Amikor a csapat a mozgásérzékelővel felszerelt köztéri lámpa alá ért, az automatikusan felkapcsolódott, megvilágítva a földön fekvő párt. A fiatalok és a sértett között ennek kapcsán szóváltás alakult ki, ami rövidesen dulakodásig fajult.

A tettlegességben a társaság tagjai közül ketten vettek részt, ők fellökték a náluk jóval idősebb vitapartnerüket, majd amikor az elesett, rugdosni kezdték őt. Egyikük közepes-nagy erővel, legalább négyszer fejbe rúgta a sértettet, mialatt társa a kiszolgáltatott férfi altestét rugdalta. Az erőszaknak végül a búcsúból hazafelé tartó személyek közbeavatkozása vetett véget. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett, melyeket röviddel később a kistarcsai kórházban láttak el.

A Heves Megyei Főügyészség az elkövetőket életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, mely bűncselekmény büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés. Az ügyészség a vádiratában mindkét terhelttel szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt, emellett indítványozta azt is, hogy a bíróság az I. rendű – fiatalkorú – vádlottat a próbaidő tartamára helyezze pártfogó felügyelet alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában