átadó

2019.11.26. 20:00

Új felszerelésekkel gazdagodtak Heves megye önkéntes tűzoltói

A felszereléseket és eszközöket kedden adták át az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltségen.

Sz. K.

Fotó: Daniel Beran

Heves megyében huszonhárom önkéntes tűzoltó egyesület több mint húszmillió forint értékben és négy mentőszervezet több mint kétmillió forint értékben vehetett át pályázaton elnyert kézi rádiókat, védőfelszereléseket, motoros láncfűrészeket, valamint a munkavégzésükhöz szükséges eszközöket az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltségen kedden. A felszereléseket és eszközöket Czinege Lászlóné tűzoltó ezredes, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettes adta át az egyesületeknek.

 

Elmondta, köszönetét fejezi ki az önkénteseknek, majd hozzátette, továbbra is nagy szükség van a munkájukra és segítségükre. Ezt követően Papp Zsolt, tű. alezredes tűzoltósági főfelügyelő úgy fogalmazott, az ebben az évben pályázatot benyújtó egyesületek közül mindenki megkapta azt az igényelt technikai eszközt, amire pályázatát benyújtotta. A központi költségvetésben 2019-ben hétszázmillió forint állt rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában