Bűnügyek

2020.01.10. 11:30

Hazudott a rendőröknek a férfi, aki munkagödörbe ragadt autójával az egri viadukton

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki úgy akarta elkerülni a szabálysértési felelősségre vonást, hogy azt állította a rendőrségen, hogy a háza elől ellopták az autóját.

Heol

A vádirat szerint a férfi 2019. június 22-én este autójával Egerben közlekedett, ahol éjjel egy óra körül, a Vörösmarty út és II. Rákóczi Ferenc út közötti viadukton, egy útfelbontási árokban elakadt, és onnan nem tudott kihajtani. A vádlott jogosítvánnyal nem rendelkezett, továbbá az autónak sem voltak érvényes okmányai, ezért a rendőri intézkedéstől és büntetéstől tartva a gépkocsit hátrahagyta, és az egerbaktai otthonába távozott – tájékoztatta portálunkat dr. Danku Judit helyettes sajtószóvivő ügyész.

Innen hajnali 5 óra körül felhívta a 112 segélyhívó vonalat, és azért, hogy a gyanút magáról elterelje, bejelentette, hogy valaki

elvitte a háza elől a nyitott állapotban hagyott autóját, melyben az indítókulcs is benne volt.

A bejelentés alapján a rendőrség jármű önkényes elvételének gyanúja miatt nyomozást rendelt el, melynek során a férfit később az üggyel kapcsolatban tanúként hallgatta ki. Ennek alkalmával a vádlott végül feltárta, hogy a bejelentett bűncselekmény valójában nem történt meg, és ő szenvedett balesetet a gépkocsival.

Az Egri Járási Ügyészség a vádlottal szemben büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetése vétsége miatt nyújtott be vádiratot, melyben arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetővégzésben közérdekű munka büntetést szabjon ki, valamint kötelezze a vádlottat az

eljárás során felmerült bűnügyi költség viselésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában