katasztrófavédelem

2020.02.11. 09:14

Fákat döntött ki a vihar hétfőn Heves megyében

Öt esetben riasztották az erős szél miatt a Heves megyei tűzoltókat hétfőn.

HEOL

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Forrás: Shutterstock

Mint arról korábban már beszámoltunk, az elmúlt napokban Európában tomboló, Ciara névre keresztelt téli vihar elérte Magyarországot. Hétfőn egyebek mellett Heves megyében is egész nap első fokú riasztás volt érvényben széllökések és zivatar miatt.

Hevesi Katalin megyei katasztrófavédelmi sajtóügyeletes kedden arról tájékoztatta portálunkat, hogy erős szél miatt öt esetben riasztották a Hevesi megyei tűzoltókat. Mint közölte, Turán a Galambos, majd a Szent János utcában, a 24-es úton Mátraháza és Parádsasvár között, a 2408-as számú, Gallyatető felé vezető úton, valamint Bükkszék külterületén nagy fák dőltek az úttestre. A hatvani, gyöngyösi hivatásos és a bükkszéki önkéntes tűzoltók láncfűrész és kéziszerszámok segítségével az útakadályokat megszüntették.

Az idokep.hu előrejelzése szerint kedden továbbra is erősen szeles időre kell készülni szűkebb hazánkban is, az ország északi felén viharos, délen élénk, erős nyugati-északnyugati szél várható. Mint írják, kezdetben többfelé zápor, helyenként zivatar alakulhat ki. Napközben csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen valószínű csapadék elszórt záporok formájában. Délután 6-12 fok között alakul a hőmérséklet. Nem lesz front térségünkben.

Várjuk beszámolóját a szélviharról!

Önnél is tombol a szélvihar, Valahol letört ágat, kidőlt fát látott? Esetleg mást tapasztalt? Várjuk beszámolóját, fotóját a [email protected] e-mail címre!

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában