ítélet

2020.02.10. 06:56

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték az apci anyát, akinek halálos áramütés érte a fiát

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett, másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla fog eljárni.

Heol

Forrás: Shutterstock

Az Egri Törvényszék Sz. E. vádlottat gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt két év fogházbüntetésre ítélte, melynek a végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztette. Az Egri Törvényszék Sajtóosztályának tájékoztatása szerint a bíróság a próbaidő tartamára a vádlott pártfogó felügyeletét rendelte el.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott egyedül nevelte három kiskorú gyermekét, köztük a 14 éves sértettet. A család 2016 őszén egy apci bérelt lakóházba költözött, mely ingatlanban az áramszolgáltatást díjtartozás miatt az ÉMÁSZ munkatársai 2017 júniusában lekapcsolták. Ezt követően a vádlott az elektromos hálózatra illegálisan rácsatlakozott, és az elektromos fogyasztók áramellátását érintésvédelemmel el nem látott, sérült szigetelésű, illetve a hő hatására deformálódott, az áram biztonságos továbbítására alkalmatlan hosszabbítók használatával biztosította. Ezen állapot azt eredményezte, hogy a vádlott kiskorú fiát, a sértettet 2017. július 02-án az esti órákban zuhanyzás közben, a bojler zárlatossá válása következtében, az érintésvédelem hiánya miatt halálos áramütés érte.

A vádlott az illegális és szakszerűtlen áramvételezésben rejlő veszélyekkel tisztában volt, magatartása és a bekövetkezett halálos eredmény között oksági kapcsolat áll fenn. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezést jelentettek be. Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla fog eljárni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában