robbanószerkezet

2020.07.02. 16:45

Gombaszedés közben találtak bombát Sirokban

A településtől nem messze, a Kőkút feletti erdős területen bukkant gombaszedés közben egy szárnyas bombára Kiriguc Zoltán, a település egyik polgárőre.

Sz. M. L.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Forrás: Shutterstock

Kedd este, gombaszedés közben vette észre a furcsa tárgyat az avarban Kiriguc Zoltán.

– Az elmúlt napokban komoly mennyiségű csapadék esett a területen, valószínűleg a víz moshatta ki a robbanószert a földből. Ez persze nem teljesen egyértelmű: egy fa tövében, az avaron feküdt a robbanótest – tájékoztatta lapunkat Tuza Gábor, polgármester. A polgárőr másnap reggel értesítette az esetről, s ő azonnal felvette a kapcsolatot a rendőrséggel.

A hivatásosokat Kiriguc Zoltán kísérte a lelőhelyre, akik továbbították az információkat a tűzszerészek felé. Ők döntik majd el, elszállítják-e vagy a helyszínen hatástalanítják a jelenleg körbekerített szerkezetet. A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy Sirok a múltban csaták helyszíne volt, így fokozott óvatosság szükséges, s ha valaki bombát talál semmiképp ne nyúljon hozzá.

A Kékes Online fotót is közölt a bombáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában