bűnügyek

2020.09.28. 17:30

Féltékenység miatt támadtak egymásra többen is Heves megyében

Több olyan, a közelmúltban történt bűnügyről számolt be portálunknak a Heves Megyei Főügyészség, amelyben az indíték szerelemféltés illetve féltékenység volt.

Heol

Forrás: Shutterstock

Vannak akik úgy érzik, hogy a féltékenység olyan dühöt gerjeszt bennük, amin képtelenek úrrá lenni. Ennek ellenére ezeknek a személyeknek is tanácsos önuralmat gyakorolni az érzelmeik felett, mert ha nem teszik, adott esetben akár büntető eljárás is indulhat velük szemben – hívta fel a figyelmet dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Kiemelte: különösen igaz ez olyankor, amikor a féltékeny elkövetők az őket körülvevő emberekkel nem törődve, ezáltal a köznyugalmat megzavarva engedik szabadjára a bennük feszülő indulatot.

Mint írja, a Füzesabonyi Járási Ügyészség vádemelési szakban 1 év 6 hónap időtartamra felfüggesztette a garázdaság vétsége miatt indult büntető eljárást azzal a 28 éves, büntetlen előéletű nővel szemben, aki 2020. július 8-án reggel Kálban, egy kisbolt előtt, az utcán támadt rá szerelemféltésből haragosára, egy másik fiatal nőre. A gyanúsított a sértett hajába markolt, rángatta és megkarmolta áldozatát, akit tovább is bántalmazott volna a közterületen, ha az esetnél jelen lévő férje közéjük ugorva le nem fogja őt.

Garázdaság vétségével és könnyű testi sértés vétségével vádol a Hatvani Járási Ügyészség egy 46 éves asszonyt, aki 2020. július 13-án délelőtt Hatvan belvárosában egy bankfiók előtt támadt rá az utcán egy ott várakozó nőre féltékenység miatt. A vádlott a járdán, mindenki szeme láttára perceken át táskájával ütlegelte a sértettet, akit közben hangosan szidalmazott. Az ügyészség a vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a felindult asszonnyal szemben.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség szintén garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy 39 éves gyöngyösoroszi lakossal szemben, aki 2020. május 11-én délután a község belterületén rontott rá az éppen arra sétáló feleségére, mivel az előzőleg külön költözött tőle. Az asszony ijedtében beszaladt a közeli polgármesteri hivatalba, melynek ajtaját gyorsan bezárták mögötte, hogy megvédjék tomboló férje haragjától. A vádlottat azonban így sem sikerült megállítani, ő ugyanis betörte a középület ajtaját, majd a nejét keresve berontott a hivatalba. A sértettet szerencsére nem találta meg odabent, azonban erőszakos és kihívó magatartásával így is többekben riadalmat és megbotránkozást keltett. Az ügyészség a vádiratában pénzbüntetést indítványozott a férfival szemben.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat szerint egy 38 éves férfi egy hónappal ezelőtt, augusztus 26-án délután garázdálkodott Füzesabonyban, a Szent Imre úton, ahol előbb az utcáról bekiabálva fenyegette az udvarán tartózkodó sértett azért, mert az párkapcsolatot létesített az ő korábbi élettársával, egy fiatal nővel, majd bement az ingatanra és ott ököllel ütlegelte ellenlábasát, akit még egy tapétavágóval is megpróbált megsebezni. A vádlott a támadás közben azt kiabálta, hogy „tűnjél el Füzesabonyból kutya, mert meghalsz, megöllek!„ A járási ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja az immár letartóztatásban lévő, különös és többszörös visszaesőnek minősülő elkövetőt, akivel szemben – beismerése esetén – 1 év 10 hónap időtartamú végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában