Bűnügyek

2021.03.25. 17:59

Két férfi ellen is eljárás indult, mert hamis rendszámmal trükköztek

Másik autó rendszámát szerelték fel a gépkocsijukra, a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Heol

A körzeti megbízott rendőr március 23-án 9 óra 5 perckor ellenőrzött egy személygépkocsival közlekedő férfit Feldebrőn, az Egri úton. A rendőr az intézkedéskor megállapította, hogy a gépkocsira nem az ahhoz tartozó hatósági jelzések vannak felszerelve, továbbá a sofőrnek nincs vezetői engedélye, mivel korábban már eltiltották a járművezetéstől – számolt be a Heolnak Szabó Boglárka rendőrségi sajtóreferens.

A rendőrök a 34 éves helyi lakost előállították az Egri Rendőrkapitányságra, ahol ellene – őrizetbe vétele mellett – egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás.

A Gyöngyösi Városrendészet munkatársai tettek bejelentést a rendőrségre március 23-án kora délután, miszerint Gyöngyös, Verseny utcában egy parkoló személygépkocsin feltehetően nem a saját hatósági jelzése van, mivel az nem egyezik a szélvédőn található azonosító matricán olvashatóval.

A helyszínre kiérkező rendőrök az adatgyűjtést követően igazoltatták a jármű tulajdonosát, aki elmondta, hogy egy korábbi rendőri intézkedéskor a személygépkocsija hatósági jelzését elvették, és mivel tartott tőle, hogy a gépjárművét forgalmi rendszám nélkül elszállítják a közterületről, így arra felhelyezett egy másikat.

A rendőrök a 27 éves helyi férfit elfogták és előállították a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra, ahol ellene egyedi azonosító jellel visszaélés bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában