Ittas vezetés

2021.05.03. 11:12

Döbbenetes: 7 piás sofőrt kapcsoltak le a Heves megyei rendőrök 2 nap alatt

A Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ismét az ittas vezetés veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Heol

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az elmúlt 48 órában a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén hét ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök – tájékoztatta a Heolt Szabó Boglárka rendőrségi sajtóreferens. A Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság az elmúlt héten kiemelten foglalkozott az ittas járművezetés veszélyeivel. Erre videókban is felhívták a figyelmet.

Mint megtudtuk: az egyik anyagi káros balesetnél és két személyi sérüléses balesetnél a gépjárművezetőkkel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Kiderült az is, hogy az említett sérüléses baleseteknél egyik sofőr sem rendelkezett vezetői engedéllyel, továbbá az egyik sofőr jogosítványát már öt éve elvették ittas vezetés miatt.

Ezen kívül a szolgálatot ellátó rendőrök hat anyagi káros és egy személyi sérüléses balesetnél intézkedtek, valamint hét személyt fogtak el, közülük kettőt bűncselekmény elkövetésének gyanúja, ötöt pedig az ellenük kiadott körözés alapján. Biztonsági intézkedés egy esetben történt.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan vezeti járművét, az veszélyezteti saját és mások életét, testi épségét!

– Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon – egészítette ki Szabó Boglárka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában