bűnügy

2021.05.08. 14:07

Több mint egy évig droggal kereskedett egy férfi Hevesen

A lefoglalt anyagok etil-hexedron nevű hatóanyagot tartalmaztak.

HEOL

A Hevesi Járási Ügyészség indítványt tett arra, hogy az Egri Járásbíróság nyomozási bírája rendelje el annak a hevesi férfinak a letartóztatását, aki lakossági bejelentés szerint legalább 2020. év eleje óta „kristály” néven bódító hatású anyagokkal kereskedik Hevesen.

A nyomozó hatóság 2020. évben több személytől foglalt le kábítószer gyanús anyagot, melyekről megállapítást nyert, hogy a vásárló személyek a gyanúsítottól szerezték meg azokat. A lefoglalt anyagok etil-hexedron nevű hatóanyagot tartalmaztak, mely 2021. január hó 1. napjáig új pszichoaktív anyagnak minősült.

A nyomozás bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt van folyamatban.

Az ügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert úgy ítélte meg, hogy a terhelt esetében tartani lehet attól, hogy a büntetőeljárás során a bizonyítást – a tanúk befolyásolásával – veszélyeztetné, továbbá a bűncselekmény elkövetését folytatná. A nyomozási bíró az ügyészi indítványt alaposnak találta, így egy hónapra elrendelte az elkövető letartóztatását.

A döntést az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsított és meghatalmazott védője azonban fellebbezést jelentettek be a bíróság végzésével szemben, ami így nem vált véglegessé.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában