Bűnügyek

2021.06.16. 18:18

A polgármester és a városvezetés megölésével fenyegetőzött a gyöngyösi hivatalban őrjöngő férfi

A rendőrök előállították a 46 éves helyi lakost a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra.

Heol

Mint arról már korábban beszámoltunk portálunkon, fegyverrel fenyegetőzött a gyöngyösi polgármesteri hivatalban egy férfi szerdán dél körül.

Szerdán kora délután egy férfi felfegyverkezve, hosszú pengéjű késsel és pisztollyal érkezett a polgármesteri hivatalba, tájékoztatta közleményében portálunkat a gyöngyösi városháza. Mint megtudtuk, a férfi régen a gyöngyösi önkormányzat alkalmazottja volt, helyismeretét kihasználva jutott el a polgármesteri titkárságra. Ott azzal fenyegetőzött, hogy megöli a polgármesterrel együtt a teljes városvezetést, valamint végez a járási hivatal vezetőjével is.

A titkárságon egy kolléganő lélekjelenlétének és diplomáciai érzékének köszönhetően rövid időre sikerült megnyugtatni az indulatos elkövetőt, aki fegyvert fogott a városháza biztonságáért felelős ügyeletes városrendészre. Ezt követően a városháza egyik munkatársa el tudta venni a férfitől a kést, majd a hivatal dolgozói értesítették a rendőrséget. Az egyenruhások rövid idő alatt a helyszínre érkeztek, és lefegyverezték, majd a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra szállították kihallgatásra a fenyegetőző férfit.

A polgármesteri hivatal arról is hírt adott, hogy az elkövető, aki kiskorú gyermekét egyedül neveli, több rendszeresen folyósított segélyben részesül az önkormányzattól. A várostól korábban bérlakást igényelt és kapott. A gyöngyösi önkormányzat rendszeres gyermekvédelmi és lakásfenntartási támogatást folyósít neki, továbbá átmeneti segélyként létfenntartási támogatást is kapott. Mindemellett krízissegélyért folyamodhatott volna az önkormányzathoz, ám ezzel a lehetőséggel nem élt. A várostól kapott segítség mellett a járási hivatal havonta több tízezer forintos ápolási díjban részesíti gyermekére való tekintettel. A férfi elmondása szerint ezekből a támogatásokból nem tud megélni, ezért döntött a drasztikus cselekedet mellett.

Soltész Bálint rendőrségi sajtószóvivő arról tájékoztatta a Heolt, hogy a rendőrök a helyszínről előállították a 46 éves helyi lakost a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra, elszámoltatása folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában