rendvédelem

2021.06.03. 18:21

Indul a mozgóőri szolgálat Heves megyében

A korábbi évekhez hasonlóan, június elsejétől a rendőrök mozgóőrként is dolgoznak.

M. H.

2021.06.03 - A megnövekedett turistaforgalommal párhuzamosan a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei járószolgálatot teljesítenek - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

A megnövekedett turistaforgalom miatt a rendőrökre is több feladat hárul. Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön portálunkat arról tájékoztatta, hogy Egerbe, Gyöngyösre és a Tisza-tó megyéibe a most kezdődő az idegenforgalmi szezonban, s már a pünkösdi hétvégén is nagyon sokan érkeztek.

– Ennek megfelelően, a korábbi évekhez hasonlóan, június elsejétől a rendőrök mozgóőrként is dolgoznak – részletezte. Ez gyakorlatilag egy gyalogos szolgálatot jelent, leginkább a buszpályaudvarokon, vasútállomásokban, belvárosi övezetekben, nagyobb strandoknál lehet majd velük találkozni.

Ezen felül célirányos ellenőrzés is várható Eger belvárosában, melynek célja, az itt élők és idelátogatók biztonságérzetének és nyugalmának megőrzése, fenntartása.

– A rendőrök fellépnek a zaklatók ellen, s intézkednek bármilyen jogsértés esetén. Ezt társhatóságok bevonásával végezzük, így a polgárőrökkel, a vámhatósággal, közterületfelügyelőkkel együtt – tette hozzá Soltész Bálint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában